قلب وعروق

بیمارستان فوق تخصصی کوثر با در اختیار داشتن تجهیزات پزشكی پیشرفته مطابق با آخرین فناوری های روز دنیا، ضمن برخورداری از كادر درمانی متخصص و مجرب در حوزه قلب و عروق و دارا بودن امكانات مورد نیاز درمانی، همراه با رعایت كامل استانداردهای پزشكی و دریافت هزینه کمتر نسبت به سایر بیمارستان های هم رده و عقد قرارداد با اکثر بیمه های درمانی که یکی از خصوصیات مهم و برجسته این مرکز به شمار می آید و ارائه خدمات با کیفیت، با پذیرش بیماران از نقاط مختلف ایران توانسته است به عنوان بیمارستان برگزیده بیماران شناخته شود.

آنژیوگرافی عروق کرونر


آنژیوگرافی عروق کرونر یک روش تشخیصی/ مداخله ای است و به معنی عکسبرداری از رگ های خونرسان قلب با استفاده از تزریق یک ماده رنگی مخصوص (ماده حاجب) می باشد، با این روش پزشک از میزان و کیفیت گرفتگی رگ های خونرسان به ماهیچه های قلب شما آگاهی می یابد.


نحوه انجام آنژیوگرافی

در روز آنژیوگرافی شما باید به اتاق آمادگی مراجعه نموده و پس از اینکه برای شما سرم وصل شد، لباس مخصوص ورود به اتاق آنژیوگرافی (کت لب) را به تن می نمائید. پس از آن منتظر می شوید تا نوبت آنژیوگرافی شما فرا برسد. در این هنگام به همراه یک پرستار به بخش آنژیوگرافی هدایت می شوید و در آنجا مشخصات شما کنترل می شود. پس از آن پرسنل اتاق آنژیوگرافی(کت لب) شما را بر روی تخت مخصوص اشعه ایکس می خوابانند و دستگاه های نمایشگر وضعیت قلبی و کنترل فشارخون به شما متصل می شوند. غالبا از طریق یک سوزن اندکی داروی بیحسی موضعی به منظور عدم احساس درد در ناحیه ورود وسیله آنژیوگرافی(کتتر) به شما تزریق می شود. لذا در طول انجام آنژیوگرافی شما کاملا هوشیار خواهید بود اما هیچ گونه دردی را احساس نخواهید نمود. بی حسی شما چند ساعت پس از پایان کار از بین خواهد رفت. بعد از بی حسی موضعی پزشک متخصص یک برش بسیارکوچک را بر روی کشاله ران یا مچ دست شما ایجاد نموده و یک غلافِ نرم (شیت) را وارد محل بریدگی می نماید سپس از مسیر این غلاف یک تیوب پلاستیکی بلند و منعطف به قطر 2 میلیمتر (به نام کتتر) وارد رگ (کشاله ران یا مچ دست ) شما شده و به آرامی به سمت قلب شما هدایت می شود. در طی این مراحل ممکن است تنها اندکی تند یا کند شدن ضربان قلب خودرا احساس کنید ولی هیچ گونه احساس درد یا ناراحتی نخواهید داشت. در طول این مدت می توانید در نمایشگر کنار تخت، مراحل ورود کتتر به درون بدن و نهایتا قلب خودرا دنبال کنید. به منظور ایجاد تصویر از گرفتگی های رگهای قلب شما توسط اشعه ایکس ماده ای به نام ماده حاجب (کنتراست) مداوما به درون رگ شما تزریق می شود. تزریق این ماده ممکن است اندکی احساس گرما در شما ایجاد نمایدکه چند ثانیه استمرار خواهد داشت و ممکن است این احساس به کشاله رانتان نیز منتقل شود. ممکن است در طی انجام این اعمال شما اندکی احساس درد در قفسه سینه خود نمائید، این موضوع به هیچ وجه نباید باعث نگرانی شما شود اما بهتر است در صورت بروز این حس پزشک خودرا مطلع نمائید.
 مراحل انجام آنژیوگرافی از زمان شروع تا پایان می تواند بین 20 دقیقه تا حداکثر1ساعت بطول بیانجامد.
 

آنژیوپلاستی عروق کرونر


دیواره رگ های خونی بطور معمول صاف و هموار است اما با گذشت زمان، افزایش سن و حضور عواملی نظیر استعمال دخانیات، بالابودن چربی خون، فشار خون بالا و دیابت، پلاک هائی در دیواره رگ تشکیل شده و موجب باریک شدن و سخت شدن آنها می شودو خونرسانی را دچار اختلال می نماید. در این شرائط به کمک روش های پرتونگاری، میتوان با روشی کم خطر تر از جراحی قلب باز ، جریان خون را مجددا در سرخرگ های کرونر برقرار نمود. این روش را ترمیم سرخرگ های کرونر از طریق پوست ، یا انژیوپلاستی یا استنت گذاری (فنرزدن یا بالون زدن ) می نامند.

نحوه انجام آنژیوپلاستی
شرایط و روش انجام آنژیوپلاستی عیناً مشابه آنژیوگرافی خواهد بود. در این اقدام شما در روز عمل به اتاق آمادگی مراجعه نموده و پس از اینکه برای شما سرم وصل شد، لباس مخصوص ورود به اتاق آنژیوگرافی (کت لب) را به تن می نمائید. پس از آن منتظر می شوید تا نوبت آنژیوپلاستی شما فرا برسد. در این هنگام به همراه یک پرستار به بخش آنژیوگرافی هدایت می شوید و در آنجا مشخصات شما کنترل می شود. پس از آن پرسنل اتاق آنژیوگرافی(کت لب) شما را بر روی تخت مخصوص اشعه ایکس می خوابانند و دستگاه های نمایشگر وضعیت قلبی و کنترل فشارخون به شما متصل می شوند. غالبا از طریق یک سوزن اندکی داروی بیحسی موضعی به منظور عدم احساس درد در ناحیه ورود وسیله آنژیوگرافی(کتتر) به شما تزریق می شود. لذا در طول انجام آنژیوگرافی شما کاملا هوشیار خواهید بود اما هیچ گونه دردی را احساس نخواهید نمود. بی حسی شما چند ساعت پس از پایان کار از بین خواهد رفت. بعد از بی حسی موضعی پزشک متخصص یک برش بسیارکوچک را بر روی کشاله ران یا مچ دست شما ایجاد نموده و یک غلافِ نرم (شیت) را وارد محل بریدگی می نماید سپس از مسیر این غلاف یک تیوب پلاستیکی بلند و منعطف به قطر 2 میلیمتر (به نام کتتر) وارد رگ (کشاله ران یا مچ دست) شما شده و به آرامی به سمت قلب شما هدایت می شود. در طی این مراحل ممکن است تنها اندکی تند یا کند شدن ضربان قلب خودرا احساس کنید ولی هیچ گونه احساس درد یا ناراحتی نخواهید داشت. در طول این مدت می توانید در نمایشگر کنار تخت، مراحل ورود کتتر به درون بدن و نهایتا قلب خودرا دنبال کنید. به منظور ایجاد تصویر از گرفتگی های رگهای قلب شما توسط اشعه ایکس ماده ای به نام ماده حاجب (کنتراست) مداوما به درون رگ شما تزریق می شود. تزریق این ماده ممکن است اندکی احساس گرما در شما ایجاد نمایدکه چند ثانیه استمرار خواهد داشت و ممکن است این احساس به کشاله رانتان نیز منتقل شود. ممکن است در طی انجام این اعمال شما اندکی احساس درد در قفسه سینه خود نمائید، این موضوع به هیچ وجه نباید باعث نگرانی شما شود اما بهتر است در صورت بروز این حس پزشک خودرا مطلع نمائید. پس از مشخص شدن نواحی گرفتگی، پزشک معالج شما از همان مسیر ورود کتتر برای ارسال بالن یا استنت استفاده کرده و استنت را در موقعیت مناسب جایگذاری می نماید تا گرفتگی عروق کرونر شما برطرف شود.
مراحل انجام آنژیوپلاستی از زمان شروع تا پایان می تواند بین 20 دقیقه تا حداکثر1ساعت بطول بیانجامد.

سی تی آنژیوگرافی

سی تی آنژیوگرافی روشی است برای تصویربرداری از عروق شریانی و وریدی در سر تا سر بدن؛ از شریانهای تغذیه‌کننده مغز گرفته تا آن‌هایی که خون را به ریه‌ها، کلیه‌ها، دست‌ها و پاها می‌رسانند. از این روش برای تشخیص میزان گرفتگی عروق استفاده می‌شود.

نحوه انجام سی تی آنژیوگرافی:
در این روش به این صورت عمل می‌شود که ابتدا ماده حاجب (ماده دارای ید) را به کمک دستگاه تزریق خودکار از طریق تزریق وریدی و با سرعت مشخص درون رگ تزریق می‌کنند وتقریبا با کمی زمان تأخیر (بسته به ناحیه مورد آزمون زمان تأخیر مشخص می‌شود) با دستگاه سی تی اسکن از ناحیه مورد نظر تصویربرداری انجام می‌شود.

 

ابلیشن


قلب یک عضو عضلانی است که در مرکز قفسه سینه قرار گرفته است و خون را به داخل بافتها پمپ میکند و از این طریق اکسیژن و سایر مواد غذایی را به بافتها می رساند .
همچنین قلب دارای یک سری سلولهای اختصاصی ( الکتریکی ) است که تولید و هماهنگی و انتقال امواج الکتریکی را به عهده دارند .
زمانی که فعالیت الکتریکی قلب دچار اختلال می شود عوارضی مانند انواع بی نظمی های قلبی ( که میتواند بصورت تپش قلب خود را نشان دهد ) و یا ایست قلبی اتفاق می افتد . همچنین نشانه هایی از قبیل سرگیجه و سنکوپ و بی حالی و کاهش سطح هوشیاری میتواند از نشانه های بی نظمی قلبی باشد .از این روش(ابلیشن)جهت حذف نقاط ایجاد کننده بی نظمی با انرژی حرارتی استفاده میشود.
روش ابلیشن در اغلب موارد با استفاده از امواج صوتی انجام میگیرد که شامل قرار دادن یک کاتتر ویژه در محل بی نظمی و یا نزدیک به آن است . انرژی حرارتی از طریق کاتتر عبور کرده و سلول های نابجا را تخریب میکند.
  • Angiopelasty.pdf
    نام فایل: Angiopelasty.pdf
    حجم: 346.16 کیلو بایت
  • Angiogeraphy.pdf
    نام فایل: Angiogeraphy.pdf
    حجم: 345.02 کیلو بایت

رای شما به این مطلب چیست؟

+17