اکو قلب چیست؟| اکو قلب چگونه انجام می شود؟

 اکو قلب چیست؟

تست اکو قلب آزمایشی است که از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر قلب استفاده می کند.تست اکو قلب مشکلات قلبی را تشخیص می دهد.همچنین نیاز به جراحی قلب و کاتتریزاسیون پیچیده قلب را مشخص می کند. 

در کل می‌توان گفت که یکی از مهم‌ترین دستگاه‌هایی که برای تشخیص سلامت قلب بسیار مفید است، اکو می‌باشد و ابزاری است که می‌تواند تشخیص دهد قلب در چه شرایطی به سر می‌برد و سلامت دریچه‌ها و عروق خونی آن را تحت نظر بگیرد.

چه زمانی از اکو قلب استفاده می شود؟

تعداد بسیار زیادی از پزشکان بر اساس صلاحدید شخصی خود و یا براساس پیشینه پزشکی فرد بیمار ممکن است درخواست اکو قلب یا اکو کاردیوگرام را برای بیمار داشته باشند.

ضربان قلب نامنظم

به این نکته دقت کنید که اگر فردی دارای ضربان قلب نامنظم باشد، با مراجعه به پزشکان بیمارستان کوثر  به احتمال زیاد از او درخواست خواهد شد تا اکوی قلب انجام بدهد تا بتوان به بررسی سلامت دریچه قلب او از طریق اکو کاردیوگرام پرداخت.

دلیل اصلی این امر بر این است که با استفاده از اکو قلب قادر است تشخیص دهد که آیا شرایط قلب بیمار توانایی کافی برای پمپاژ کردن خون خواهد داشت و یا مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.

در برخی شرایط دیگر ممکن است ترجیح پزشک بر اثر نشانه‌های موجود به استفاده از اکو قلب باشد تا بتواند تشخیص درستی از مشکلات قلبی به دنبال داشته باشد.

برخی از موارد امکان دارد بیمار در هنگام مراجعه به پزشک دچار تنگی نفس، درد در قفسه‌ی سینه‌ و یا دیگر علائم مشابه باشد که قطعا در این مواقع برای بررسی و ارزیابی سلامت قلب بیمار، استفاده از اکو قلب حیاتی می‌باشد.

اکوقلب

دلیل استفاده از اکو قلب | کاربرد اکو قلب چیست؟

دلیل استفاده از اکو قلب

مهم‌ترین مواردی که برای عملکرد قلب توسط اکو در نظر گرفته می‌شود، نکات زیر است.

  • ارزیابی عملکرد کلی قلب
  • بررسی اثربخشی درمان‌های پزشکی و جراحی
  • پیگیری پیشرفت بیماری دریچه‌ای با گذشت زمان
  • شناخت وجود انواع بیماری‌های مختلف قلبی همچون بیماری پریکارد، توده‌های قلبی، بیماری‌های مادرزادی قلبی، بیماری دریچه‌ای، بیماری میوکارد بی‌گل اند و کاردیف عفونی
  • اطلاعات دقیقی در زمینه شکل قلب، اندازه قلب، ضخامت قلب و حرکت دیواره‌های
  • اطلاعات دقیقی در زمینه چگونگی عملکرد دریچه قلب
  • قدرت پمپاژ قلب
  • از طریق اکو قلب می‌توان میزان باریک بودن دریچه‌های قلب در صورت وجود تنگی را نیز تشخیص داد.
  • امکان دارد از طریق دریچه‌های قلب، نشت خون اتفاق بیفتد که از طریق اکو قلب می‌توان به بررسی دقیقی از آن پرداخت. 

بنابراین، از طریق استفاده از اکوی قلب می‌توان به تمامی این موارد پرداخت و تشخیص داد که چه مشکلاتی در درون قلب ایجاد شده است.

تجهیزات مدرن قلبی از جمله  اکوی قلب در بیمارستان کوثر شیراز وجود دارد که با مراجعه به این بیمارستان پیشرفته می‌توانید اطلاعات دقیق‌تری از سلامت قلب خود توسط پزشکان حاذق این بیمارستان دریافت کنید.

 

 

آمادگی قبل از اکو قلب

قبل از انجام اکو قلب عادی (اکوکاردیوگرافی از قفسه سینه) بیمار به هیچ آمادگی خاصی نیاز ندارد. بیمار می تواند به طور معمول غذا بخورد، بنوشد و دارو مصرف کند. اما برای اکوکاردیوگرافی ترانس مری، بیمار باید از قبل ناشتا باشد تا از استفراغ احتمالی، یا آسپیراسیون غذا به داخل ریه در طول تست جلوگیری شود.

 

چه اتفاقی در حین انجام اکوی قلب خواهد افتاد؟

این آزمایش به واسطه افراد متخصص صورت خواهد گرفت و در مکان‌های خاصی همچون اورژانس، اتاق عمل، کلینیک، بیمارستان و یا دیگر موارد اتفاق می‌افتد.

در یکی از مکان‌های بسیار مهمی که می‌تواند امکانات خوبی از اکوی قلب برای بیماران فراهم سازد، بیمارستان کوثر شیراز می‌باشد که مدت‌ زمان انجام اکو را حدوداً ۱ ساعت برای بیماران در نظر گرفته ‌است.

حال در ادامه به بررسی مراحل مختلف اکوی قلب خواهیم پرداخت تا شما بدون هیچ‌ گونه نگرانی، از این آزمایش استفاده داشته باشید.

نحوه انجام اکو قلب| اکو قلب چگونه انجام می شود؟

مراحل انجام اکو قلب

برای انجام این آزمایش، بیمار باید روی یک میز دراز بکشد. سپس  متخصص مربوطه، الکترودها و یا دیسک‌های فلزی خاصی که در دستگاه اکو وجود دارند،  را روی قفسه‌ی سینه بیمار قرار خواهند داد.

این الکترودها به دستگاه الکتروکاردیوگراف اتصال داده‌ شده است تا بتواند به‌ درستی اطلاعات دقیقی از ضربان قلب بیمار در حین آزمایش اکو را فراهم کند.

یکی از مهم‌ترین نکات دیگر برای انجام این آزمایش این است که اتاق باید تاریک باشد تا متخصص به ‌خوبی بتواند مانیتور ویدئویی که ضربان قلب بیمار را روی آن اعمال می‌کند، ببیند.

سپس با استفاده از یک ژل مخصوص بر قفسه‌ی سینه‌ی بیمار باعث می‌شود تا امواج صوتی با کیفیت بهتری از پوست عبور کنند و روی صفحه نمایش دیده شوند.

متخصص از شما می‌خواهد تا نفس خود را حبس کنید که تصاویر بهتری روی نمایشگر دیده شود.

استفاده از این دستگاه قادر است تا امواج صدا را به امواج تصویر تبدیل کند و اطلاعات دقیقی از قلب بیمار را فراهم سازد.

در مرحله آخر؛ این امواج روی مانیتور ویدئویی که در اتاق اکو وجود دارد، به نمایش در می‌آید و این اطلاعات ضبط خواهند شد تا پزشک بتواند به بررسی شرایط قلب بیمار بپردازد.

اکو قلب چقدر طول می کشد؟

معمولا اکو قلب 20 دقیقه طول میکشد.

مراقبت های بعد از انجام اکو قلب در شیراز

اکو قلب یک روش غیر تهاجمی می باشد و پس از آن نیاز به مراقبت خاصی ندارد.

تفسیر اکو قلب

ممکن است پزشک مربوطه اطلاعات مختلفی در نتیجه اکوکاردیوگرافی شما مشاهده کند و با توجه به این‌ که این عملکرد تشخیص دهنده‌ی مشکلات قلبی می باشد، ممکن است برخی از آن‌ها نیازی به رسیدگی نداشته باشد و مشکلات جزئی شناخته شوند.

هزینه انجام اکو قلب

هزینه انجام اکو قلب بستگی به نوع بیمه درمانی بیمار دارد از آنجا که بیمارستان کوثر با اکثر بیمه های درمانی قرارداد دارد این هزینه با بیمه محاسبه شده و با توجه به ارائه خدمات با کیفیت، هزینه ای کمتر از بیمارستان های هم رده دریافت میکند.

نوبتدهی اکو قلب

جهت اخذ نوبت اکو قلب پس از دریافت دستور پزشک مبنی بر نیاز به انجام اکوکاردیوگرافی قلب با مراجعه حضوری به پذیرش درمانگاه فوق تخصصی قلب و عروق بیمارستان کوثر واقع در طبقه همکف بیمارستان نوبت خود را ثبت نمایید. شایان ذکر است که اکو قلب به صورت رزوانه توسط فوق تخصصین این رشته انجام می شود و جواب آن در همان لحظه به بیمار تحویل داده می شود.

 

 

رای شما به این مطلب چیست؟

0