جراحی اندوسکوپی سینوس و مراقبت های بعد از آن

جراحی اندوسکوپی سینوس و مراقبت های بعد از آن:

عمل جراحی اندوسکوپی سینوس از طریق اندوسکوپ (وسیله ای که با آن میتوان درون سینوس ها را مشاهده نمود) صورت می گیرد . این عمل روش جراحی جدیدی است که بدون برش بر روی صورت ، بیماری را درمان می کند . سینوسها حفرات پر از هوا در داخل جمجمه هستند که وظایفی از جمله محافظت از مغز در مقابل ضربات خارجی، سبک کردن جمجمه، بهبود و زیباتر کردن طنین صوت را به عهده دارند. در صورت انسان ۴ جفت سینوس وجود دارد. هر سینوس توسط مجرایی به حفره بینی راه دارد و ترشحات شفافی به داخل بینی وارد می کند. وظیفه ترشحات پاک کردن سینوسها و بینی از آلودگی ها و مرطوب و نرم کردن بینی و حلق می باشد.

در مواقعی ممکن است سینوسها دچار عفونت شوند که به این حالت سینوزیت گفته می شود. از علائم سینوزیت خروج ترشحات چرکی از بینی، ترشحات پشت حلقی، گرفتگی بینی، احساس سنگینی در صورت و سردرد می باشد. اکثر موارد سینوزیت به درمان دارویی پاسخ داده و برطرف می شود ولی در مواقعی که عفونت به مدت بیش از ۳ ماه طول بکشد و پاسخ مناسب به درمان دارویی حاصل نشود انجام عمل جراحی آندوسکوپی سینوس ضرورت دارد.

از این روش جراحی می توان در موارد زیر استفاده كرد :

۱ -درمان تومورهای خوش خیم و بدخیم سینوس (سرطان سینوس)

۲ -جراحی تومورهای قاعده جمجمه : دسترسی به تومورهای قاعده جمجمه بسیار سخت و پر عارضه است .این تومورها در قسمت تحتانی مغز و در فضای بین جمجمه و بینی یا جمجمه و گوش قرار می گیرند . در روشهای معمولی ، دسترسی به این تومورها و برداشتن آنها نیاز مند عبور از مغز یا كنارزدن آن است كه عوارض بسیار شدید و حتی مرگبار دارد .

3 -درمان تومورهای بینی

4-ترمیم نشت مایع مغزی

5 -پولیپ بینی و سینوس ناشی از آلرژی بینی

6 -سینوزیت مزمن

عمل جراحی آندوسکوپی سینوس از راه سوراخهای بینی و بدون نیاز به ایجاد برش اضافی در خارج یا داخل بینی انجام می شود.در این عمل جراح زیر دید مستقیم آندوسکوپی پولیپ ها و انسدادهای مخاطی و استخوانی را برطرف کرده و حفرات سینوسها را از وجود ترشحات چرکی و بافتهای ناسالم پاک می کند.

عمل جراحی با بیهوشی عمومی و یا با بی حسی موضعی همراه با تزریق داروی آرام بخش قابل انجام است. نتیجه عمل معمولا رضایت بخش است ، به منظور بهبود کامل و پیشگیری از عود بیماری ضروری است بیمار پس از عمل داروهای تجویز شده را به دقت استفاده کرده و در فواصل تعیین شده توسط پزشک، برای معاینه مراجعه نماید. 

مراقبت های پس از عمل :

-پس از جراحی در وضعیت نیمه نشسته استراحت کنید.

- از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.

- از زور زدن پرهیز کنید .

- از میوه جات و مواد غذایی فیبر دار استفاده کنید.

- سرفه و عطسه را با دهان باز و بدون فشار آوردن به بینی انجام دهید.

- شستشوی بینی را ؛ با سرم و قطره های تجویز شده ، به طور مداوم انجام دهید تا مجبور به فین کردن نشوید.

- دیدن ترشحات خونابه ای و کم، پس از عمل طبیعی است.

- از ورزش های سنگین تا 5 هفته پس از عمل خودداری کنید .

- شنا و شیرجه تا 6 هفته پس از عمل برای شما مناسب نیست .

- تا برطرف شدن کامل تورم داخل بینی صبر کنید.

- قطع مصرف سیگار

- پس از عمل در فواصلی که به شما گفته خواهد شد در مطب اندوسکوپی انجام و وضعیت جراحی شما پیگیری می شود.

- به دلیل ماهیت بیماری ، شما ممکن است به دوره های درمان دارویی پس از عمل نیاز داشته باشید ، بنابراین داروها و مراقبت های توصیه شده را جدی بگیرید.

- پس از عمل از مصرف خودسرانه دارو خودداری کنید.

- با توجه به اینکه یکی از علل شایع عمل اندوسکوپیک سینوسها ، پولیپهای آلرژیک و سینوزیت ناشی از اثر انسدادی آنها می باشند و با توجه به اینکه متاسفانه آلرژی بینی درمان قطعی ندارد لذا توصیه می شود پس از عمل فوق در حد امکان با کنترل آلرژی و درمان دارویی آن مانع عود پولیپ و سینوزیت و نیاز به عمل مجدد شوید .

رای شما به این مطلب چیست؟

+3