عمل جراحی سرطان پستان بدون برداشتن بافت کامل پستان

سرطان به رشد غیر طبیعی و فزاینده سلول های بدن گفته می شود که معمولاً در یک بافت خاص اتفاق افتاده و این قابلیت وجود دارد که این سلول های ناهنجار به قسمت های مختلف بدن گسترش پیدا کنند و ضمن آسیب رساندن به آن نقاط، بر کارکرد آنها ها نیز تاثیراتی بگذارند.
سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در خانمها میباشد ، معمولاً در کشورهای مختلف سن شیوع متفاوت است که در کشور ما بیشترین سن شیوع دهه پنجم زندگی یعنی 40 تا 50 سالگیست. در حالی که سن شیوع در بسیاری از کشورهای غربی دهه ششم زندگی می باشد. همچنین طی یکی دو دهه اخیر نیز سن شیوع این بیماری در زیر 40 سالگی رشد چشمگیری داشته است.
دکتر علیرضا رضایی فلوشیپ جراحی سرطان بیمارستان کوثر گفت: بهترین راه تشخیص زود هنگام سرطان سینه اطلاع رسانی در مورد این بیماری و برنامه غربالگریست که در بسیاری از کشورها به صورت یک برنامه ملی تدوین شده است، اما متاسفانه در کشور ما، علیرغم شیوع چشم گیر این بیماری برنامه ای منسجم و ملی برای غربالگری این مورد صورت نپذیرفته است. به همه بانوان توصیه میشود از سن 25 سالگی چند ماهی یکبار بدن خود را معاینه کنند. علائمی مانند لمس توده، تغییر فرم سینه ها، غیر قرینه بودن، وجود زخم در نوک سینه و یا ترشح غیر طبیعی نیاز به پیگیری و مراجعه به پزشک دارد. چرا که تشخیص سریع و به موقع این بیماری کمک شایانی به بهبود بیمار می نماید. توصیه میشود همه بانوان از سن ۴۰ سالگی سالیانه ماموگرافی انجام دهند و همچنین انجام یک بار ماموگرافی بین 35 تا 40 سالگی مفید خواهد بود. لازم به ذکر است که انجام ماموگرافی هیچ آسیب بافتی در پی ندارد و خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمیدهد.

دکتر رضایی همچنین عنوان کرد : برای پیشگیری شاید بتوان گفت تغذیه مناسب ، ورزش ، پرهیز از استفاده نابجا و خودسرانه داروهای هورمونی، همچنین از نظر فیزیولوژیک سن پایین بارداری و شیردهی تا حدی می تونه شانس بیماری سرطان پستان راكاهش بدهد همچنین بیان داشت که : در مورد درمان سرطان پستان طی چند دهه اخیر تحولات بسیاری صورت پذیرفته است ، در گذشته مبتلایان به سرطان پستان محبور به برداشتن کامل سینه ها و تخلیه کامل غدد لنفاوی زیر بغل بودند که امروزه این روش درمانی با تغییرات بسیاری همراه شده و در حال حاضر بسیاری از بیماران حائز شرایط حفظ پستان هستند ، یعنی عمل جراحی سرطان پستان، بدون برداشتن کامل بافت پستان. همچنین در بسیاری از بیماران نیاز به تخلیه کامل غدد لنفاوی زیر بغل نمیباشد و در نتیجه عارضه نگران کننده ورم و از کار افتادن اندام فوقانی را در بر نخواهد داشت.

دکتر علیرضا رضایی اذغان کرد: در بیمارستان کوثر همزمان با جراحی پستان، عمل ترمیم یا اصطلاحاً آنکوپلاستي نیز انجام می شود، به نحوی که علاوه بر خارج کردن توده سرطانی از بدن، به جنبه زیبایی و حفظ ظاهر طبیعی بدن هم توجه میشود.
برای بسیاری از بیمارانی که برداشتن کامل بافت پستان ضروری میباشد، این شرایط در بیمارستان کوثر مهیا میباشد که همزمان با برداشتن سینه، عمل پروتز و بازسازی پستان نیز انجام گیرد.
حتی برای بیمارانی که در گذشته تحت عمل برداشتن کامل پستان قرار گرفته‌اند، روش ها و شیوه های خوب و متفاوتی برای بازسازی این ناحیه فراهم می باشد و بیمارستان کوثر افتخار دارد که تنها مرکز بازسازی بافت پستان با سلولهای بنیادی می باشد.

رای شما به این مطلب چیست؟

0